×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřová žebra v ostré marinádě
90 minut , Střední náročnost ,

Vepřová žebra v ostré marinádě

Co budu potřebovat

1 kg vepřových žeber, plochých
6 stroužků česneku, nakrájených na plátky
5cm kus čerstvého zázvoru, na plátky
2 červené chilli papričky, nadrobno
4 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce soli
1 lžíce kuliček černého pepře
špek na potření
Na marinádu
10 kuliček černého pepře
300 ml kečupu
2 červené chilli papričky, nakrájené
nadrobno
3 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
4 lžíce medu Nyní v akci
3 lžíce bílého rumu
šťáva a nastrouhané kůra z 1 citronu Nyní v akci
3 lžíce worcesterské omáčky
sůl

Jak na to?

Omytá žebra dejte do hrnce a zalijte je vodou. Přidejte česnek, zázvor, papričky, ocet a sůl. Na pánvi opražte nasucho černý pepř, pak ho roztlučte v hmoždíři a vsypte do hrnce. Žebra vařte 1 hodinu, doměkka, až se kost bude snadno oddělovat od masa.
Během vaření připravte marinádu. Na rozpálené pánvi opečte nasucho kuličky černého pepře a dejte do misky. Přidejte kečup, papričky, zázvor, med, rum a citronovou kůru a promíchejte. Ochuťte worcesterskou omáčkou, solí a citronovou šťávou. Zatím ji dejte do lednice.
Uvařená a vychladlá žebra potřete marinádou ze všech stran, dejte je do uzavíratelné mísy na celou noc do lednice.
Dvě hodiny předtím, než budete grilovat, vyndejte žebra z lednice. Gril rozehřejte na 180°C, grilovací mřížku potřete špekem a žebra na ní opečte ze všech stran – trvá to 8–10 minut. Ihned podávejte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj