×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřová rolka se špenátem a chlupatým knedlíkem
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Vaření ,

Vepřová rolka se špenátem a chlupatým knedlíkem

Co budu potřebovat

1 vepřová rolka AQ
zeleninový vývar na podlévání
400 g mražených špenátových listů
2 vetší lžíce másla Nyní v akci
2 vetší cibule
2–3 stroužky česneku
sůl, pepř
2 lžíce smetany ke zjemnění
chlupaté knedlíky k podávání

Jak na to?

Vepřovou rolku dejte do pekáčku, podlijte vývarem, aby ho bylo minimálně centimetr ode dna, a dejte na hodinu a půl péct do trouby předehřáté na 180 °C. Dvacet minut před koncem pečení připravte špenát a cibulku. Špenátové listy spařte horkou vodou, po minutě slijte a vyždímejte. Lžíci másla rozpusťte ve středně velké pánvi, opečte na něm jednu cibuli pokrájenou najemno a 2–3 stroužky česneku rozmělněné nožem. Po pár minutách přidejte špenát, pět minut opékejte, osolte, opepřete, promíchejte a na závěr zjemněte smetanou. V menší pánvi rozpusťte druhou lžíci másla a dozlatova na ní osmahněte druhou cibuli nakrájenou na kolečka. Rolku vyndejte z trouby, nechte chvíli zchladnout a nakrájejte na plátky. Servírujte se špenátem a knedlíky ozdobenými opečenou cibulkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj