×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřová roláda plněná masovošalvějovou nádivkou
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Pro gurmány , Pečení ,

Vepřová roláda plněná masovošalvějovou nádivkou

Co budu potřebovat

3 kg vepřové kýty bez kosti Nyní v akci
sůl
pepř
1 sklenička dobrého suchého červeného vína
Na nádivku:
olivový olej Nyní v akci
2 cibule
200 g kuřecích jater
200 g mletého hovězího masa Nyní v akci
75 g piniových ořechů (lze nahradit mandlemi)
100 g rozinek
½ svazku šalvěje
1 velký svazek petrželky
pár snítek tymiánu

Jak na to?

1. Kýtu omyjte, osušte a rozřízněte ji jako knihu, aby se její plocha zvětšila. Ze všech stran ji důkladně osolte a opepřete a dejte stranou. Olej rozpalte v pánvi s vyšším okrajem a pak na něm doměkka opečte cibuli, přidejte játra a ze všech stran je opečte, pak přidejte i mleté maso a opékejte ho dohněda a zároveň jej vařečkou drťte, aby se rozpadlo na co nejmenší kousky. Když je maso opečené, vmíchejte do pánve i opražené oříšky a rozinky, přidejte nasekanou šalvěj, petrželku a tymián, vlijte trochu vína, zahřejte a dochuťte solí a pepřem. Poté nechte zchladnout.
2. Nádivku rozprostřete na maso, zarolujte ho, svažte potravinářským provázkem do úhledné rolády, potřete ji olejem a dejte do pekáčku (na mřížku). Podlijte vínem a při 160 °C pečte 4 hodiny doměkka.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj