×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřová roláda s bylinkovou pastou
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Pro gurmány , Pečení ,

Vepřová roláda s bylinkovou pastou

Co budu potřebovat

2,5 kg vepřové plece
1,7 kg bůčku bez kosti Nyní v akci
Na bylinkovou pastu:
2 lžíce nasekané šalvěje
2 lžíce rozmarýnových listů
4 lžíce hladkolisté petrželky
1 lžíce fenyklových semínek
1 lžička sušených chilli papriček
5 stroužků česneku
6 lžic olivového oleje Nyní v akci
2 lžíce bílého vína
sůl
pepř

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Připravte si bylinkovou pastu: všechny potřebné ingredience smíchejte v míse a dejte stranou.

3) Vepřovou plec omyjte, osušte a ostrým nožem maso rozřízněte jako knihu. Poté ho potřete bylinkovou pastou a zarolujte, ze všech stran pořádně osolte, položte na bůček a obtočte jím roládu. Svažte kuchyňským provázkem a dejte na pekáč.

4) Pečte 15 minut, pak teplotu snižte na 170 °C a pečte asi 3 hodiny nebo dokud maso nebude měkké. Podávejte nakrájené na plátky, chcete-li, doplňte hořčicí.

Tip do kuchyně

 

Další tipy jak naložit v kuchyni s vepřovým masem se dozvíte v našem speciálním článku Vepřové maso.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj