×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřová plec z jednoho hrnce
90 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Vaření ,

Vepřová plec z jednoho hrnce

Co budu potřebovat

3 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 kg vepřové plece, nakrájené na 2,5cm kostky
sůl a pepř
1 velká cibule, nakrájená na kostky
6 stroužků česneku, nakrájených na tenké plátky
3 lžíce mleté sladké papriky + na dochucení
½ lžičky červených chilli vloček
2 konzervy celých rajčat (po 400 g)
1,5 litru kuřecího vývaru
350 g dlouhozrnné rýže, propláchnuté Nyní v akci
½ hlávky zelí, nasekaná na menší kousky

Jak na to?

Ve velkém hrnci rozpalte 2 lžíce olivového oleje. Maso osolte a opepřete a postupně opečte dohněda. Odložte ho na stranu. Snižte plamen, do hrnce dejte zbývající lžíci olivového oleje a orestujte doměkka cibuli. Přidejte česnek, papriku a chilli vločky a zhruba 1 minutu míchejte, dokud se koření nerozvoní. Rajčata rozmačkejte, nejlépe to půjde rukama, a přidejte do hrnce spolu s polovinou vývaru. Promíchejte vařečkou, přidejte maso i se šťávou, kterou pustí, a přiveďte k varu. Snižte plamen a nechte zvolna vařit 30–40 minut, až maso změkne.
Vsypte rýži, přidejte zelí a zbývající vývar, přiveďte opět k varu a zvolna vařte ještě 15–20 minut, dokud není hotová rýže. Sundejte z plotýnky, dochuťte solí, pepřem a paprikou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj