×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřová pečínka na zázvoru
120 minut a více , Hlavní chod , Vysoká náročnost , Česká ,

Vepřová pečínka na zázvoru

Co budu potřebovat

1 kg vepřové pečeně bez kosti v celku Nyní v akci
mletý zázvor, sůl, pepř
200 g plátků slaniny Nyní v akci
100 g cibule, nasekaná
50 g sádla
3 hlavy česneku
500 g zámeckých brambor Nyní v akci

Jak na to?

Omyté maso na straně podélně nařízněte tak, aby se dalo ,otevřít‘ a jeho plocha se zhruba zdvojnásobila. Posypte ho zázvorem a solí a obojí do masa vetřete. Na koření vyskládejte slaninu a cibuli, maso smotejte do rolády a ovažte ho provázkem. Povrch potřete solí, zázvorem a pepřem a ze všech stran roládu orestujte na rozpáleném sádle. Přesuňte ji do pekáče, podlijte použitým sádlem a dejte péct do trouby rozehřáté ho podlévejte vodou či
vývarem. Půl hodiny před dopečením vyskládejte kolem omyté a rozpůlené brambory společně s rozpůlenými hlavami česneku a maso dopečte. na 250 °C. Po chvíli teplotu snižte
a pečte maso doměkka. Pravidelně ho podlévejte vodou či vývarem. Půl hodiny před dopečením vyskládejte kolem omyté a rozpůlené brambory společně s rozpůlenými hlavami česneku a maso dopečte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj