×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřová pečeně na víně
120 minut a více , Hlavní chod , Vysoká náročnost , Česká , Pro gurmány , Pečení ,

Vepřová pečeně na víně

Co budu potřebovat

6 větviček rozmarýnu
1 citron
4 stroužky česneku
sůl, čerstvě umletý pepř
čtvrt lžičky čerstvě nastrouhaného
muškátového oříšku
4 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 kg vepřové pečeně bez kosti, v celku
250 ml vína Chenin Blanc Nyní v akci

Jak na to?

Příprava 20 min. Marinování 5 hod. Pečení 105 min.

1. Ze třech rozmarýnových větviček otrhejte lístky a nasekejte je najemno, přidejte k nim nastrouhanou kůru z jednoho citronu a česnek na plátky, sůl, pepř, muškátový oříšek i polovinu oleje a promíchejte.

2. Maso svažte potravinářským provázkem do stejně vysokého i širokého balíčku, aby se propékalo rovnoměrně, a ze všech stran ho potřete marinádou. Nechte pět hodin v chladu uležet.

3. Zbylý olej nalijte do pekáčku a rozpalte ho na středním plameni a pak na něm ze všech stran opečte maso lehce do hněda. Pak ho dejte péct do spodní části trouby zahřáté na 160 °C. Po chvíli přidejte zbylé rozmarýnové větvičky a pečte tři čtvrtě hodiny. Potom přilijte víno a další hodinu pečte. Pravidelně podlévejte a maso také obracejte. Před podáváním nechte deset minut stát.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj