×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Grilovaná vepřová panenka se salátkem
30 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Česká , Pro gurmány , Grilování ,

Grilovaná vepřová panenka se salátkem

Co budu potřebovat

300–400 g vepřových medailonků AQ
2 stroužky česneku
2 lžičky sladké mleté papriky ES
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
sůl
pepř
1 lžíce čerstvé limetové šťávy Nyní v akci
hrst hladkolisté petrželky AQ
300–400 g cherry rajčat AQ Nyní v akci
1–2 plechovky bílých fazolí
100 g čerstvého špenátu
hrst čerstvých mátových lístku

Jak na to?

1) Medailonky dejte do mísy a smíchejte je s utřeným česnekem, paprikou, lžící oleje, solí a pepřem – snažte se všechny přísady prsty vetřít do masa. Nechte 10 minut odležet.

2) Maso grilujte z každé strany 6 minut na grilovací pánvi nebo grilu.

3) Limetovou šťávu smíchejte se zbylým olejem, nasekanou petrželkou, cherry rajčaty, okapanými fazolemi, špenátem i mátou a podávejte k masu.

Tip do kuchyně

 

Potřete před grilováním rozpálený rošt kouskem špeku nebo kůže, jako to dělá Zdeňek Pohlreich. Vůně špeku se krásně dostane do masa.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj