×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřová panenka s gratinovanými bramborami
45 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká ,

Vepřová panenka s gratinovanými bramborami

Co budu potřebovat

400 g vepřové panenky Nyní v akci
2 stroužky česneku
1 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
sůl
zelený pepř
1 červená cibule
pár snítek rozmarýnu
Na zapečené brambory:
800 g nových brambor Nyní v akci
máslo
sůl
250 ml smetany
2 stroužky česneku
100 g parmazánu

Jak na to?

Omytou a osušenou panenku zbavte přebytečných blan, potřete ji směsí česneku, hořčice a olivového oleje, osolte ji a opepřete a dejte na minimálně 30 minut odležet do chladu.
Pak ji zprudka ze všech stran opečte na pánvi, přendejte do zapékací mísy a zasypte tence pokrájenou cibulí. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 minut. Poté panenku obraťte, přidejte pár snítek rozmarýnu a při­klopené 20 minut dopečte. Vyndejte z trouby, nechte asi 2 minuty stát, teprve pak maso nakrájejte na ten­ké plátky. Podávejte se zapečený­mi bramborami: oloupané, omyté brambory nakrájejte na centimetrové plátky, dejte je do vymazané zapékací mísy, každou vrstvu vždy osolte a pře­lijte zahřátou smetanou s česnekem a posypte parmazánem a při 180 °C pečte asi 30 minut.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj