×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřová kýta se skořicí a hruškami
60 minut , Střední náročnost ,

Vepřová kýta se skořicí a hruškami

Co budu potřebovat

1 kg kýty bez kosti, v celku
2 lžičky olivového oleje Nyní v akci
+ na pokapání
sůl a čerstvě mletý pepř
¼ lžičky skořice
150 ml moštu
60 ml kuřecího vývaru
1 lžíce balzamikového octa
2 velké hrušky, rozkrojené napůl

Jak na to?

Předehřejte troubu na 250 °C. Vepřovou kýtu osušte papírovou utěrkou, svažte potravinářským provázkem, potřete olivovým olejem, osolte, opepřete a posypte skořicí.
V malé misce slijte dohromady mošt, vývar a balzamikový ocet. Rozpalte nižší hrnec s tlustým dnem, pokapejte olivovým olejem a opečte kýtu z každé strany dohněda. Pak snižte plamen, podlijte ji připravenou směsí a dejte péct do trouby na 20 minut. Poté přidejte hrušky a pečte dalších 20 minut.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj