×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřová kýta po toskánsku s bramborovou kaší s pečeným česnekem
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Italská , Pro gurmány , Pečení ,

Vepřová kýta po toskánsku s bramborovou kaší s pečeným česnekem

Co budu potřebovat

2 lžíce kmínu
1 lžička drcené sušené chilli papričky
1 lžíce oregana AQ
2 lžíce rozmarýnových lístků AQ
800 g vepřové kýty AQ nebo plece v celku Nyní v akci
sůl
pepř
olivový olej AQ Nyní v akci
Na česnekovou kaši:
2 palice česneku
olivový olej Nyní v akci
800 g brambor Nyní v akci
100 g másla
150 g zakysané smetany

Jak na to?

Italská kuchyně je velmi pestrá. Vyzkoušejte recept na pečenou vepřovou kýtu po toskánsku s bramborovou kaší s pečeným česnekem.

1) Troubu předehřejte na 190 °C.

2) Každou palici česneku dejte na jeden kus alobalu, zastříkněte olejem (asi 2 lžíce na každou), osolte a opepřete, zabalte a dejte na 50 minut péct.

3) Pak vyjměte a teplotu v troubě snižte na 140 °C.

4) Kmín promíchejte s drcenou papričkou, nasekaným oreganem a rozmarýnem.

5) Kýtu ze všech stran osolte a opepřete a nechte ji na rozpálené pánvi lehce potřené olejem ze všech stran zhnědnout a zatáhnout.

6) Pak do masa vetřete 2 lžíce oleje a obalte ho ve směsi koření a bylinek.

7) Dejte do pekáče a 4 hodiny pečte doměkka.

Ke konci pečení udělejte kaši.
8) Brambory uvařte doměkka, slijte, rozmačkejte a spolu s máslem a smetanou našlehejte dohladka.

9) Podle chuti osolte a nakonec do kaše vmíchejte vymačkaný pečený česnek. Podávejte k nakrájenému masu.

Tip do kuchyně

 

K pokrmu podávejte italské červené víno. Samozřejmě jen starší 18 let.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj