×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Dušená vepřová kýta na španělský způsob
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Středomořská , Omáčky , Dušení ,

Dušená vepřová kýta na španělský způsob

Co budu potřebovat

1–2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 velká cibule, nasekaná najemno
600 g vepřové kýty, nakrájené
na kousky velikosti sousta
1 lžíce mouky, ochucené solí a pepřem Nyní v akci
2 velké stroužky česneku, rozmělněné
½ lžičky mletého kmínu
1 lžička mleté sladké papriky
150 ml suchého sherry
500 ml hovězího vývaru
plná hrst hladkolisté petrželky
hrst mandlových lupínků na posypání Nyní v akci

Jak na to?

Hledáte inspiraci na nové pokrmy? Vyzkoušejte dušenou vepřovou kýtu na španělský způsob.

1) Olej zahřejte v pánvi, vsypte cibuli a opékejte ji asi 10 minut.

2) Pak ji vyjměte a dejte stranou.

3) Kousky masa poprašte moukou a postupně je opečte v pánvi. Je-li potřeba, přidejte trošku oleje.

4) Pak do pánve vraťte cibuli i všechno maso.

5) Vmíchejte česnek, kmín a papriku a pár minut opékejte.

6) Vlijte sherry a pomocí vařečky seškrábejte ze dna i stěn kastrolu všechny přípečky.

7) Vlijte vývar a 2 hodiny duste na mírném ohni.

Tip do kuchyně

 

Podávejte posypané petrželkou a mandlovými lupínky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj