×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřová krkovice na zelí
120 minut a více , Vysoká náročnost ,

Vepřová krkovice na zelí

Co budu potřebovat

800 g vepřové krkovice, Nyní v akci
bez kosti, v celku
2 lžíce olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
½ lžičky sušeného tymiánu
100 g slaniny, nakrájené Nyní v akci
na kostičky
1 cibule
rostlinný olej
1 kg kysaného červeného
zelí
hrst lístků čerstvého
tymiánu
500 ml červeného vína

Jak na to?

Krkovici ze všech stran potřete olejem, vmasírujte pepř, sůl, tymián, stáhněte ji potravinářským provázkem a nechte pár hodin odležet v lednici. Lehce opečte anglickou slaninu a cibuli. Troubu předehřejte na 200 °C. Před pečením krkovici prudce opečte na oleji, aby se zatáhla. Z kysaného zelí vymačkejte přebytečnou šťávu, smíchejte s tymiánem, opečenou cibulí a slaninou. Vše vložte do pekáčku a navrch položte krkovici. Podlijte vínem, přikryjte alobalem a pečte asi 45 minut. Poté zkontrolujte, promíchejte zelí a pečte neodkryté dalších 30 minut, dokud krkovice nezměkne.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj