Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVepřo zelo na topince
Albert logoAlbert logo
  • Vepřo zelo na topince
Vepřo zelo na topince

Vepřo zelo na topince

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Máslo 10 g
  • Vepřový bůček 400 g
  • Cibule 3 ks
  • Česnek 5 strouž.
  • Sůl
  • Pepř
  • Kedlubna 600 g
  • Mouka hladká 30 g
  • Kmín celý 2 člž
  • Voda 200 ml
  • Vinný bílý ocet 2 plž
  • Cukr krupicový 5 g
  • Olej slunečnicový 100 ml
  • Chléb 4 ks
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Máslo 10 g
  • Vepřový bůček 400 g
  • Cibule 3 ks
  • Česnek 5 strouž.
  • Sůl
  • Pepř
  • Kedlubna 600 g
  • Mouka hladká 30 g
  • Kmín celý 2 člž
  • Voda 200 ml
  • Vinný bílý ocet 2 plž
  • Cukr krupicový 5 g
  • Olej slunečnicový 100 ml
  • Chléb 4 ks
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.

Příprava

1
Maso nakrájejte na kostky o velikosti 3–4 cm.
2
V pekáčku je promíchejte s jednou nahrubo pokrájenou cibulí, plátky česneku, solí a pepřem. Zakryté pečte na 150 °C 2 hodiny. Poté odkryjte, zvyšte teplotu na 200 °C a dopékejte 40 minut dokřupava, během pečení párkrát promíchejte.
3
Oloupané kedlubny zbavené natě nakrájejte na širší nudličky, druhou cibuli nadrobno.
4
Na másle orestujte cibuli dosklovata, zaprašte 10 g mouky a opékejte 3 minuty. Vsypte kedlubny, osolte,okořeňte kmínem a podlijte vodou. Zakryté duste 30 minut. Podle potřeby podlévejte vodou. Nakonec dochuťte cukrem a octem a ještě 5 minut provařte.
5
Zbylou cibuli nakrájejte na velmi tenké proužky. Obalte v mouce a zprudka osmahněte ve vyšší vrstvě oleje. Vyjměte děrovanou naběračkou a následně v pánvi opečte topinky.
6
Topinky servírujte obložené kedlubnovým zelím, výpečky a smaženou cibulí. Ozdobte nasekanou petrželkou
1
Maso nakrájejte na kostky o velikosti 3–4 cm.
2
V pekáčku je promíchejte s jednou nahrubo pokrájenou cibulí, plátky česneku, solí a pepřem. Zakryté pečte na 150 °C 2 hodiny. Poté odkryjte, zvyšte teplotu na 200 °C a dopékejte 40 minut dokřupava, během pečení párkrát promíchejte.
3
Oloupané kedlubny zbavené natě nakrájejte na širší nudličky, druhou cibuli nadrobno.
4
Na másle orestujte cibuli dosklovata, zaprašte 10 g mouky a opékejte 3 minuty. Vsypte kedlubny, osolte,okořeňte kmínem a podlijte vodou. Zakryté duste 30 minut. Podle potřeby podlévejte vodou. Nakonec dochuťte cukrem a octem a ještě 5 minut provařte.
5
Zbylou cibuli nakrájejte na velmi tenké proužky. Obalte v mouce a zprudka osmahněte ve vyšší vrstvě oleje. Vyjměte děrovanou naběračkou a následně v pánvi opečte topinky.
6
Topinky servírujte obložené kedlubnovým zelím, výpečky a smaženou cibulí. Ozdobte nasekanou petrželkou

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.