×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Věnečky
60 minut , Vysoká náročnost , Česká , Moučníky a koláče ,

Věnečky

Co budu potřebovat

špetka soli
100 g másla Nyní v akci
150 g polohrubé mouky
3 středně velká vejce
Na krém:
1,5 sáčku vanilkového pudinku
500 ml mléka Nyní v akci
100 g cukru Nyní v akci
125 g másla Nyní v akci
100 ml rumu Nyní v akci
Na polevu:
150 g moučkového cukru
1 lžíce rumu Nyní v akci
2 lžíce horkého mléka Nyní v akci

Jak na to?

1. Do středně velkého hrnce dám vařit 250 ml vody se solí a máslem. Až začne voda vařit a máslo se rozpustí, přisypu mouku a hodně pečlivě míchám, dokud se nezačne přichytávat ke dnu. Trvá to asi pět minut.
2. Hrnec se spařenou moukou sundám z plotny, nechám ji trochu vychladnout a pak do ní vmíchám ručním šlehačem vejce. Vejce se musí do těsta nejprve pečlivě zapracovat, pak teprve přidávám další. Vznikne husté, hladké a táhlé těsto.
3. Troubu předehřeju na 180 °C. Těsto dám do cukrářského sáčku. Plech vymažu máslem a skleničkou si naznačím kolečka. Na vyznačená kolečka kreslím cukrářským sáčkem věnečky, konečky prstů je pokropím studenou vodou a dám je péct. Na dno trouby dávám kastrůlek s vodou, věnečky pak krásně nabydou.
4. Věnečky peču asi 30 minut. Během pečení troubu nikdy neotvírám. Upečené věnečky nechám vychladnout, rozříznu je pilkovým nožem a naplním krémem (viz Tip). Nakonec je potřu polevou. Tu připravím tak, že smíchám cukr, rum a horké mléko a asi deset minut vše třu.

Tip - Na krém svařím mléko, jeden a půl sáčku pudinkového prášku a cukr a smíchám hladký pudink. Máslo pokojové teploty vmíchám ručním šlehačem do zchladlého pudinku, až vznikne hladký krém. Nakonec přidám rum.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 24,90
    sleva: −18 %
  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 19,90
    sleva: −10 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj