×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Velkolepý čokoládový dort
90 minut , Dezert , Vysoká náročnost , Česká , Dorty , Pečení ,

Velkolepý čokoládový dort

Co budu potřebovat

340 g másla
95 g holandského kakaa
450 g krupicového cukru
1 lžíce vanilkového extraktu
4 velká vejce
380 g hladké mouky
1 lžička jedlé sody
½ lžičky soli
250 ml mléka Nyní v akci
Na polevu:
670 g tmavé 50% čokolády
1 litr smetany ke šlehání
1 lžička medu

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Máslem vymažte tři dortové formy o průměru 20 cm a výšce 5 cm. Pak je vysypte holandským kakaem a odložte. Kakao nasypte do středně velké mísy a zalijte jej 125 ml vroucí vody. Důkladně promíchejte, nechte vychladnout a dejte stranou. Máslo našlehejte, aby bylo lehce nadýchané, pak postupně přidejte cukr a šlehejte další 3–4 minuty. Vmíchejte vanilkový extrakt a jedno po druhém přidejte rovněž vejce.
2. Ve velké míse smíchejte mouku, sodu a sůl. Do mísy s kakaem vlijte mléko. Nakonec k máslovému základu na střídačku přidávejte moučnou směs a kakao s mlékem. Vzniklé těsto rozdělte do třech vymazaných a kakaem vysypaných forem a pečte 35–40 minut nebo dokud těsto ulpívá na zapíchnuté špejli. Vyklopte na mřížku a nechte zcela vychladnout
3. Udělejte polevu: čokoládu dejte do rendlíku, přilijte smetanu a na mírném ohni zahřívejte, stále míchejte, aby se čokoláda rozpustila a spojila se se smetanou. Sejměte z ohně, přimíchejte med a přendejte do velké mísy a nechte asi 2 hodiny chladnout, každou čtvrthodinu promíchejte.
4. Sestavte dort: na pracovní plochu dejte nejméně povedený korpus, potřete jej částí polevy, navrch posaďte druhý, opět potřete částí polevy, přiklopte posledním třetím korpusem a boky i vršek potřete zbylou polevou.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 19,90
    sleva: −10 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj