Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySladký velikonoční zajíček
Albert logoAlbert logo
  • Sladký velikonoční zajíček
Sladký velikonoční zajíček

Sladký velikonoční zajíček

Hody, hody doprovody, dejte zajíčka i vejce malovaný. Proč péct každý rok velikonočního beránka, když letos můžete mít originálního sladkého ušáka. Velikonoční zajíček vám krásně ozdobí sváteční stůl, pokud se po něm hned nezapráší.
Snadné
46-60 minut
3/5
Česká
Velikonoce
Dezert

Ingredience8 porcí

8 porcí
  • Máslo
  • Piškoty
  • Vejce 4 ks
  • Cukr krupicový 150 g
  • Kypřící prášek 1 ks
  • Mouka polohrubá 200 g
  • Mrkev 2 ks
  • Rozinky 2 hrs.
  • Jablko 1 ks
  • Rum 1 plž
  • Máslo
  • Piškoty
  • Vejce 4 ks
  • Cukr krupicový 150 g
  • Kypřící prášek 1 ks
  • Mouka polohrubá 200 g
  • Mrkev 2 ks
  • Rozinky 2 hrs.
  • Jablko 1 ks
  • Rum 1 plž

Příprava

1
Začněte tím, že dáte předehřát troubu na 180 °C.
2
Mezitím si připravte formu ve tvaru zajíčka a pečlivě ji vymažte máslem. Do vymazané formy vysypte 1 celé balení rozdrcených piškotů.
3
V míse vedle vyšlehejte 1 vejce se 150 g krupicového cukru, dokud vám nevznikne světlá, nadýchaná pěna.
4
Smíchejte 200 g polohrubé mouky s 1 sáčkem kypřicího prášku a tuto směs vymíchejte do nadýchané pěny.
5
Nastrouhejte nadrobno 2 mrkve a 1 jablko a přidejte je do směsi. Přidejte také 2 hrsti rozinek a 1 lžíci rumu.
6
Těsto pak nalijte do připravené formy a nechte v troubě 45 minut péct, dokud těsto nechytí zlatavou barvu.
1
Začněte tím, že dáte předehřát troubu na 180 °C.
2
Mezitím si připravte formu ve tvaru zajíčka a pečlivě ji vymažte máslem. Do vymazané formy vysypte 1 celé balení rozdrcených piškotů.
3
V míse vedle vyšlehejte 1 vejce se 150 g krupicového cukru, dokud vám nevznikne světlá, nadýchaná pěna.
4
Smíchejte 200 g polohrubé mouky s 1 sáčkem kypřicího prášku a tuto směs vymíchejte do nadýchané pěny.
5
Nastrouhejte nadrobno 2 mrkve a 1 jablko a přidejte je do směsi. Přidejte také 2 hrsti rozinek a 1 lžíci rumu.
6
Těsto pak nalijte do připravené formy a nechte v troubě 45 minut péct, dokud těsto nechytí zlatavou barvu.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Co byste o rozinkách měli vědět
    Rozinky můžeme zvolit jako zdravou sladkou svačinku. Obsahují minimálně tuku, ale o to více cukru. Najdeme v nich celou řadu cenných látek. Například antioxidanty z vitaminů A, C, E, inulin, fytochemikálie, ale také rostlinné antioxidanty. Ty mohou příznivě procesy stárnutí.
  • Jak udělat zajíčka zdravějšího
    Na vysypání formy použijte nastrouhané ořechy. Pšeničnou mouku polohrubou můžete nahradit moukou špaldovou. Zajíček bude mít příjemnou oříškovou chuť. Cukr můžete nahradit čekankovým sirupem. Bábovku si tím obohatíte o vlákninu.
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 19 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 19 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.