×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Tradiční velikonoční nádivka s vajíčkem
10 minut , Příloha , Střední náročnost , Česká , Chuťovky , Velikonoce , Pečení ,

Tradiční velikonoční nádivka s vajíčkem

Co budu potřebovat

450 g vepřové krkovice
400 g uzeného bůčku
250–300 ml vývaru z masa
8 rohlíků Nyní v akci
8 vajec, žloutky a bílky odděleně
50 g másla sůl, pepř, muškátový květ
2 pořádné hrsti petrželky a/nebo spařených kopřiv, nasekaných
1 svazek jarní cibulky, nakrájený sádlo na vymazání formy
4–5 vajec uvařených natvrdo řeřicha k posypání

Jak na to?

1) Vepřové a uzené maso uvařte doměkka. Vyndejte, nechte zchladnout a nakrájejte na menší kousky. Vývar uschovejte.

2) Troubu předehřejte na 180 °C. Rohlíky nakrájejte na kostičky, dejte do velké mísy a pokropte vývarem z masa, aby se pečivo navlhčilo.

3) Žloutky utřete se změklým máslem a špetkou soli. Pak je spolu s masem přidejte k rohlíkům, ochuťte pepřem a muškátovým květem. Přidejte nasekané kopřivy nebo petrželku a jarní cibulku. Vše promíchejte a podle potřeby přilévejte vývar – směs nesmí být příliš řídká.

4) Nakonec ušlehejte tuhý sníh z bílků a opatrně jej přidejte do syrové nádivky.

5) Kulatou dortovou formu s otvorem uprostřed vymažte sádlem, vlijte do ní část směsi, na ni poklaďte vařená vejce a přelijte zbylou směsí – případně do ní vajíčka zatlačte, aby byla schovaná.

6) Pečte v předehřáté troubě zhruba 30 minut.

Tip do kuchyně

 

Jak s nádivkou do kuřete se dozvíte v našem oblíbeném receptu pečené kuře s nádivkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj