×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Velikonoční nádivka
60 minut , Střední náročnost , Česká , Chuťovky , Velikonoce ,

Velikonoční nádivka

Co budu potřebovat

7 včerejších rohlíků, nakrájených na kostičky
200 ml mléka Nyní v akci
6 vajec, žloutky a bílky zvlášť
400 g vařeného uzeného masa, nakrájeného na kostičky
30 g rozpuštěného másla + trochu na vymazání formy Nyní v akci
2 hrsti nasekaných kopřiv
1 lžíce nasekané pažitky
1 lžíce nasekané petrželky + na ozdobu
½ lžičky prášku do pečiva
sůl, pepř, muškátový oříšek
kyselé okurky k podávání

Jak na to?

1. Do větší mísy nasypu rohlíky, zaliju je mlékem a nechám je nasáknout. Pak je zlehka vymačkám, zbylé mléko vyliju, a rohlíky pečlivě promíchám s prošlehanými žloutky, uzeným masem, rozpuštěným máslem, kopřivami, pažitkou, petrželkou a práškem do pečiva. Směs ochutím solí, pepřem a muškátovým oříškem.
2. Troubu předehřeju na 200 °C. Pekáček nebo zapékací mísu vymažu máslem. Z bílků ušlehám tuhý sníh a opatrně ho přimíchám do směsi. Směs naliju do pekáčku a peču asi půl hodiny dozlatova. Nádivku podávám posypanou pažitkou s kyselou okurkou.
Tip - Klasické recepty na velikonoční nádivku předepisují trojí maso: uzené, vepřové a hovězí
nebo drůbeží – hodně doměkka vařené a nadrobno nakrájené. Vývarem z masa, a to i jen z uzeného, se dá nahradit mléko, ve kterém se namáčejí rohlíky.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 24,90
    sleva: −18 %
  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 19,90
    sleva: −10 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj