×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Velikonoční muffiny
60 minut , Střední náročnost , Česká , Moučníky a koláče , Velikonoce , Pečení ,

Velikonoční muffiny

Co budu potřebovat

80 g másla Nyní v akci
120 g moučkového cukru
2 vejce
1 lžíce nastrouhané citronové kůry Nyní v akci
2 lžíce citronové šťávy Nyní v akci
280 g hladké mouky
½ sáčku kypřicího prášku do pečiva
200 ml zakysané smetany Nyní v akci
100 g sušených meruněk, nasekaných
Na krém:
250 ml mléka Nyní v akci
1 sáček vanilkového
pudinkového prášku
60 g krupicového cukru
200 g másla Nyní v akci
marcipánové kytičky na ozdobení

Jak na to?

1. Máslo nechte změknout při pokojové teplotě a pak jej utřete s cukrem, vejci, citronovou kůrou a šťávou. Vmíchejte mouku prosátou s kypřícím práškem a nakonec do těsta přidejte i zakysanou smetanu smíchanou s meruňkami.
2. Dvanáctimístnou formu na muffiny vyložte papírovými košíčky a naplňte je do dvou třetin těstem. Pečte v troubě předehřáté na 190 °C asi 20 minut. Po krátkem zchladnutí vyklopte na mřížku.
3. Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvařte hustý pudink a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Pak ho rozšlehejte ručním šlehačem a poté do pudinku vmíchejte na kousky nakrájené máslo pokojové teploty. Vše společně vyšlehejte na hladký krém. Krémem potřete povrch muffinů a ozdobte marcipánovými kytičkami.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj