×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Velikonoční koláč se špenátem a vejci
60 minut , Předkrm , Střední náročnost , Česká , Chuťovky , Velikonoce , Pečení ,

Velikonoční koláč se špenátem a vejci

Co budu potřebovat

máslo
hrubá mouka
500 g listového těsta Nyní v akci
6 vajec
500 g čerstvého špenátu
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 cibule
500 g polotučného tvarohu
50 g parmazánu
100 g sýru gruyère Nyní v akci
sůl
pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Máslem vymažte dortovou formu o průměru 24 cm a vysypte ji moukou. Zhruba dvě třetiny těsta rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše dotenka a vyložte jím formu (dno i boky). Pět vajec vložte do vroucí vody a vařte 10 minut natvrdo, nechte zchladnout, pak je oloupejte a v půlce překrojte. Špenát spařte horkou vodou, vyždímejte ho a nasekejte. Olej rozpalte v pánvi a 5–8 minut na něm opékejte cibuli. Nechte ji zchladnout, pak přimíchejte ke špenátu spolu s tvarohem, parmazánem kostičkami sýru, solí a pepřem. Polovinu směsi dejte do formy, na ni vyskládejte vejce (řezem nahoru) a překryjte zbylou špenátovou směsí. Zbylé vejce lehce našlehejte a potřete jím konce těsta. Zbývající těsto vyválejte do kruhu a přiklopte jím náplň. Vršek ozdobně nařízněte, potřete zbylým vejcem a dejte na 35–40 minut péct.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj