×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Velikonoční jidášky
120 minut a více , Snídaně , Vysoká náročnost , Česká , Velikonoce ,

Velikonoční jidášky

Co budu potřebovat

180 ml mléka Nyní v akci
100 g moučkového cukru
30 g droždí Nyní v akci
2 lžíce hrubé mouky
100 g másla
4 žloutky + 1 vejce na potření
300 g hladké mouky
špetka soli
1 sáček vanilkového cukru Nyní v akci
1 lžička nastrouhané citronové kury
mák, sezamové semínko, mandle, rozinky na zdobení

Jak na to?

Z vlažného mléka, lžičky cukru, droždí a hrubé mouky udělejte kvásek a nechte ho na teplem místě vzejit. Máslo se zbylým cukrem a žloutky utřete do pěny. Přidejte vzešlý kvásek, hladkou mouku, špetku soli, vanilkový cukr, citronovou kůru a vše zpracujte na hladké nelepivé těsto. Nechte na teplém místě asi 30 minut kynout. Pak znovu propracujte a nechte dalších 20 minut kynout. Z těsta udělejte asi 24 tenkých pramenů a různě je stáčejte. Jidášky rozložte na plech vyloženy pečícím papírem a nechte 15 minut kynout na teplém místě. Pak je potřete rozšlehaným vejcem, ozdobte mákem, sezamem, mandlemi či rozinkami a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut. Po upečení nechte na kovové mřížce vychladnout.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj