Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVelikonoční jidášky
Albert logoAlbert logo
  • Velikonoční jidášky
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Velikonoce
Snídaně

Ingredience24 porcí

24 porcí
  • Mléko 180 ml
  • Mouka hrubá 2 plž
  • Cukr moučkový 100 g
  • Droždí čerstvé 30 g
  • Vaječný žloutek 4 ks
  • Sůl
  • Mouka hladká 300 g
  • Vejce 1 ks
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Citronová kůra 1 člž
  • Rozinky
  • Mandle plátky
  • Sezam
  • Máslo 100 g
  • Mák nemletý
  • Mléko 180 ml
  • Mouka hrubá 2 plž
  • Cukr moučkový 100 g
  • Droždí čerstvé 30 g
  • Vaječný žloutek 4 ks
  • Sůl
  • Mouka hladká 300 g
  • Vejce 1 ks
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Citronová kůra 1 člž
  • Rozinky
  • Mandle plátky
  • Sezam
  • Máslo 100 g
  • Mák nemletý

Příprava

1
Z vlažného mléka, lžičky cukru, droždí a hrubé mouky udělejte kvásek a nechte ho na teplem místě vzejit.
2
Máslo se zbylým cukrem a žloutky utřete do pěny. Přidejte vzešlý kvásek, hladkou mouku, špetku soli, vanilkový cukr, citronovou kůru a vše zpracujte na hladké nelepivé těsto. Nechte na teplém místě asi 30 minut kynout.
3
Pak znovu propracujte a nechte dalších 20 minut kynout.
4
Z těsta udělejte asi 24 tenkých pramenů a různě je stáčejte. Jidášky rozložte na plech vyloženy pečícím papírem a nechte 15 minut kynout na teplém místě.
5
Pak je potřete rozšlehaným vejcem, ozdobte mákem, sezamem, mandlemi či rozinkami a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut. Po upečení nechte na kovové mřížce vychladnout.
1
Z vlažného mléka, lžičky cukru, droždí a hrubé mouky udělejte kvásek a nechte ho na teplem místě vzejit.
2
Máslo se zbylým cukrem a žloutky utřete do pěny. Přidejte vzešlý kvásek, hladkou mouku, špetku soli, vanilkový cukr, citronovou kůru a vše zpracujte na hladké nelepivé těsto. Nechte na teplém místě asi 30 minut kynout.
3
Pak znovu propracujte a nechte dalších 20 minut kynout.
4
Z těsta udělejte asi 24 tenkých pramenů a různě je stáčejte. Jidášky rozložte na plech vyloženy pečícím papírem a nechte 15 minut kynout na teplém místě.
5
Pak je potřete rozšlehaným vejcem, ozdobte mákem, sezamem, mandlemi či rozinkami a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut. Po upečení nechte na kovové mřížce vychladnout.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 27.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 3 dny

Od 27.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.