×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vejce do skla
30 minut , Svačina , Střední náročnost , Česká ,

Vejce do skla

Co budu potřebovat

máslo
12 vajec
sůl
pepř
svazek čerstvé pažitky
parmazán
domácí chléb Nyní v akci

Jak na to?

Kokotky vymažte máslem a přímo do nich vyklepněte vejce, maximálně tři do jedné. (Do menších kokotek může­te použít malá křepelčí vejce.) Osolte a opepřete. Pak je postavte na dno kas­trolu či pekáče a do nádoby vlijte vodu, aby sahala do poloviny výšky kokotek. Dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 8–12 minut, aby bílek ztuhnul. Žloutky však musí zůstat tekuté. Před podáváním posypte pažitkou a parma­zánem. Jezte s čerstvým chlebem.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 19,90 cena před slevou: 25,90
    sleva: −23 %
  • současná cena: 19,90 cena před slevou: 25,90
    sleva: −23 %
  • současná cena: 16,90 cena před slevou: 20,90
    sleva: −19 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj