×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vegetariánský burger z kuskusu
30 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Americká , Bezmasé , Smažení ,

Vegetariánský burger z kuskusu

Co budu potřebovat

100 g kuskusu ABio
100 ml zel. vývaru ABio
2 lžíce slunečnicového oleje AQ
1 malá cibulka
2 stroužky česneku
1 malá chilli paprička, zbavená semeníku
1 lžička kmínu
půl lžicky mletého pepře
1 plechovka nakládaných bílých fazolí, slitá Nyní v akci
2 lžíce koriandru AQ
1 citron
1 vejce, našlehané vidličkou
sůl
4 housky, směs salátových lístku, okurky nakládačky a ostrý kečup k podávání Nyní v akci

Jak na to?

Jste vegetariáni a přesto byste si rádi vychutnali dobrý burger? Zkuste náš vegetariánský burger z kuskusu.

1) Kuskus přesypte do mísy, zalijte vroucím vývarem, přiklopte a nechte 5 minut stát. Pak jej promíchejte vidličkou.

2) Mezitím rozpalte 1 lžíci oleje ve velké pánvi.

3) Přidejte najemno nasekanou cibuli, česnek a chilli papričku a za stálého míchání opékejte 5 minut.

4) Přimíchejte kmín a pepř a opékejte 1 až 2 minuty dokřupava.

5) Fazole dejte do velké mísy, pořádne je rozmačkejte (vidličkou nebo štouchadlem na brambory), a pak k nim přidejte cibulovou směs, kuskus, nasekaný koriandr, nastrouhanou kůru
z citronu a vejce. Promíchejte a dobře osolte.

6) Ze směsi udělejte 4 burgery a dejte je na chvíli do lednice.

7) Troubu předehřejte na 180°C.

8) Zbylý olej rozpalte v pánvi, a pak na něm 2 minuty z každé strany osmažte burgery.

9) Potom je 6 až 8 minut dopečte v troubě.

10) Housky podélně překrojte, na spodní díly dejte salát a kečup, navrch burgry a plátky okurky.

Tip do kuchyně

 

Upečte si k tomu mezitím domácí hranolky. Brambory oloupejte a nakrájejte je na velikost hranolků. Poté je povařte ve vroucí vodě, ale ne tak, aby se rozpadaly. Následně je můžete opéct na pánvi či dopéct v troubě, aby chytily barvu a kůrku.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj