×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vegetariánské Burgery
60 minut , Svačina , Střední náročnost , Česká , Chuťovky ,

Vegetariánské Burgery

Co budu potřebovat

400g plechovka nakládané cizrny
1 stroužek česneku
hrst hladkolisté petrželky
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mletého koriandru
1/2 lžičky chilli
2 lžíce hladké mouky
sůl
55 g slunečnicových semínek
olivový olej Nyní v akci
K podávání:
4 celozrnné kaiserky
tvarohové tzatziki
čerstvé listy baby špenátu
2 velká rajčata Nyní v akci

Jak na to?

Scezenou cizrnu nechte důkladně okapat a pak ji osušte. Spolu s česnekem, petrželkou, kořením a moukou rozmixujte v robotu. Podle chuti osolte a ze směsi vytvořte čtyři burgery. Semínka přesypte do mělké misky a obalte v nich burgery – k povrchu je můžete rovněž přitisknout. Dejte na 20 minut chladit, pak přeneste na plech vyložený pečicím papírem, zastříkněte olejem a pečte 15–20 minut dozlatova. Housky rozřízněte, spodní díly potřete tzatziki, navrch dejte listy baby špenátu, kolečka rajčete a na ně posaďte burgery. Přiklopte horním dílem a ihned podávejte.
Tip - Pokud máte tza tziki hodně rádi, přidejte je i navrch burgeru.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj