×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Variace italských předkrmů
60 minut , Předkrm , Střední náročnost , Italská , Chuťovky ,

Variace italských předkrmů

Co budu potřebovat

2 hrsti sušených rajčat Nyní v akci
1 svazek bazalky
2 stroužky česneku
olivový olej Nyní v akci
2 balení italských salámů Nyní v akci
1 balení prosciutta a jiných italských šunek Nyní v akci
200 g parmazánu v celku
200 g gorgonzoly
italské olivy Nyní v akci
Na smaženou mozzarellu s olivovou tapenádou:
80 g černých oliv Nyní v akci
80 g zelených oliv Nyní v akci
2 lžíce hladkolisté petrželky
1 lžíce čerstvé citronové šťávy Nyní v akci
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
360 g mozzarelly
1 vejce
2 lžíce mléka Nyní v akci
140 g čerstvé strouhanky
20 g parmazánu
hladká mouka
olej Nyní v akci
Na cuketové rolky:
80 ml olivového oleje Nyní v akci
2 stroužky česneku
3 dlouhé cukety
sůl
150 g Lučiny Nyní v akci
5–8 sušených rajčat v oleji Nyní v akci
1 svazek bazalky

Jak na to?

1. Sušená rajčata dejte do mísy a zalijte je vroucí vodou, nechte 2–3 minuty stát. Pak je sceďte, propláchněte studenou vodou a osušte. Bazalkové lístky otrhejte ze stonků a česnek nakrájejte na plátky. Poté vše na střídačku navrstvěte do sklenice s víčkem a zalijte olejem. Nechte přes noc odležet.
2. Na servírovací prkénko naaranžujte salámy, prosciutto, šunky, parmazán, gorgonzolu, olivy, naložená rajčata a udělejte smaženou mozzarellu s tapenádou a cuketové rolky.
3. Na tapenádu smíchejte olivy, petrželku, citronovou šťávu a olej a dejte stranou. Poté každý plátek mozzarelly osušte ubrouskem. Vejce našlehejte s mlékem. Strouhanku smíchejte s parmazánem a každý plátek mozzarelly obalte v mouce, vajíčku a ve strouhance.
4. Obalený sýr dejte na 15–20 minut do chladničky. Pak smažte v centimetrové vrstvě rozpáleného oleje minutu z každé strany. Podávejte s tapenádou.
5. Vrhněte se na cuketové rolky. Olej promíchejte s česnekem a odložte. Plátky cukety dejte na tác tak, aby se nepřekrývaly, posypte je solí a nechte 30 minut stát, aby zkřehly.
6. Troubu předehřejte na 180 °C. Cuketu vyskládejte na plech, potřete česnekovým olejem a pečte 10–15 minut. Vyjměte z trouby a nechte zchladnout. Pak na plátky rozdělte Lučinu, rajčata a bazalku a zarolujte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj