×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vánoční zmrzlina
20 minut , Dezert , Střední náročnost , Vánoce , Bez vaření ,

Vánoční zmrzlina

Co budu potřebovat

110 g krupicového cukru Nyní v akci
250 ml vody Nyní v akci
200 g sušeného ovoce (papáji, propláchnutých zlatých rozinek, malin) Nyní v akci
2 litry vanilkové zmrzliny
dřeň z 1 vanilkového lusku
1 lžička mleté skořice
85 g pistáciových oříšků, nesolených
60 ml brandy nebo koňaku
Na ozdobu
maliny, borůvky a ostružiny
moučkový cukr

Jak na to?

Cukr a vodu svařte na sirup. Sušené ovoce dejte do mísy a zalijte sirupem, nechte 10 minut odstát. Osušte a nechte oschnout. Zmrzlinu, vanilkovou dřeň a skořici dejte do mísy a šlehejte asi 1 minutu, dokud nepovolí. Vmíchejte sušené ovoce, pistácie a brandy. Přendejte do vhodné mísy vyložené gázou nebo potravinářskou fólií. Zakryjte pečicím papírem a dejte alespoň na 4 hodiny do mrazáku, nebo ještě lépe přes noc. Před podáváním ozdobte malinami, borůvkami a ostružinami a jemně pocukrujte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj