×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vánoční kapr a treska
45 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Vánoce , Smažení ,

Vánoční kapr a treska

Co budu potřebovat

na tresku:
polární treska
1 dcl bílého vína
cherry rajčata
máslo
citron
olivový olej Nyní v akci
sůl
pepř
na kapra:
kapr
2 vejce
mouka Nyní v akci
strouhanka
citron
olej Nyní v akci
sůl
pepř
na přílohu:
růžové brambory z Alberta Nyní v akci
řapíkatý celer
šalotka
jarní cibulka
rozmarýn
tymián
petrželka
2 stroužky česneku
máslo
olivový olej Nyní v akci
sůl

Jak na to?

Celé brambory ve slupce dáme vařit do osolené vody a přidáme k nim snítku rozmarýnu a tymiánu, 2 stroužky česneku a řapíkatý celer.
Uvařené brambory scedíme a nakrájíme na větší kousky. Pak nakrájíme šalotku a necháme ji orestovat na olivovém oleji. Přidáme kousek másla, jarní cibulku a uvařený řapíkatý celer. Na závěr přimícháme brambory, ozdobíme čerstvou petrželkou a dochutíme solí a pepřem.
Kapra vyfiletujeme, naporcujeme, osolíme a opepříme a pokapeme citronem. Do misek si připravíme mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku a kapra obalíme v klasickém trojobalu.
Na pánvi rozehřejeme dostatek oleje a kapra osmažíme - první stranu zprudka, pak zmírníme var.
Teď si připravíme tresku: jednotlivé filety osolíme, opepříme a osušíme. Orestujeme na olivovém oleji z obou stran, po chvíli přidáme kousek másla, pár cherry rajčat a podlijeme bílým vínem.
Ryby podáváme s bramborovým salátem a plátkem citronu.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj