×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vánoční Černý les
60 minut , Dezert , Střední náročnost , Sladká jídla , Vánoce ,

Vánoční Černý les

Co budu potřebovat

6 vajec
220 g krupicového cukru
350 g kvalitní tmavé čokolády, z toho Nyní v akci
200 g rozlámaných na kousky
75 g hladké mouky
4 lžíce kakaa holandského typu
4 lžíce třešňového likéru (Kirsch) Nyní v akci
Na náplň
250 g mascarpone
150 ml smetany ke šlehání
50 g mléčné čokolády, nasekané nebo
nastrouhané na hobliny
semínka z 1 vanilkového lusku
200 g višňového kompotu, scezeného
400 g čerstvého ovoce (maliny,
ostružiny, rybíz, borůvky, třešně…)
moučkový cukr na poprášení
Na polevu
200 g tmavé čokolády Nyní v akci
100 ml smetany ke šlehání
1 lžíce třešňového likéru (Kirsch) Nyní v akci

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Dvě kulaté dortové formy o průměru 20 centimetrů vyložte pečicím papírem. Vejce vyšlehejte do světlé pěny. Přidejte cukr a šlehejte na krém. Na vařící vodu v kastrůlku posaďte ohnivzdornou misku s 200 g čokolády a nechte ji rozpustit. Do vaječné směsi vmíchejte mouku a kakao, přilijte rozpuštěnou čokoládu a promíchejte. Těsto rozdělte do dortových forem a pečte 20–25 minut. Upečené korpusy nechte chvíli stát ve formě, pak je vyjměte a nechte je vychladnout na mřížce. Potom je pokapejte třešňovým likérem. Mascarpone prošlehejte se smetanou. Přidejte nastrouhanou čokoládu a vanilku. Na korpus na servírovacím talíři naneste větší část mascarponové směsi, višně z kompotu, polovinu čerstvého ovoce, zbytek mascarponové směsi a přiklopte druhým korpusem. Čokoládu nasekejte na kousky a rozpusťte nad párou. Ohřejte smetanu, horkou ji nalijte na čokoládu a nechte 5 minut stát. Promíchejte, přidejte likér a polevou potřete horní korpus. Ozdobte ovocem a poprašte moučkovým cukrem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj