×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Valašská kyselica
60 minut , Polévka , Nízká náročnost , Česká ,

Valašská kyselica

Co budu potřebovat

1 velká hrst sušených hříbků
1 sáček bílého kysaného zelí
kousek másla Nyní v akci
2 pikantní klobásky
sůl, pepř, kmín, ocet
300–500 g brambor Nyní v akci
1 kelímek zakysané smetany Nyní v akci
hladká mouka
petrželka na ozdobu

Jak na to?

Pokrájené sušené houby dejte do misky, zalijte vroucí vodou a nechte 15 minut stranou. Mezitím sceďte zelí, propláchněte vodou, nasekejte na menší kusy a uvařte doměkka. V polévkovém hrnci rozpusťte kousek másla a pak na něm opečte na kolečka nakrájené klobásy. V momentě, kdy začne uzenina prskat, přidejte scezené a vymačkané hřiby, promíchejte, vsypte kmín, podlijte 1–1,5 litrem vody (podle toho, jak chcete mít polévku hustou) a 10 minut povařte. Pak do základu polévky přidejte nakrájené brambory a vařte 20 minut. Přidejte zelí a zakysanou smetanu rozmíchanou s hladkou moukou a ještě čtvrt hodiny povařte. Dochuťte solí, pepřem a octem, ozdobte petrželkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj