×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečená vaječná omeleta po lotrinsku v housce
40 minut , Snídaně , Nízká náročnost , Francouzská , Z plechu , Pečení ,

Pečená vaječná omeleta po lotrinsku v housce

Co budu potřebovat

8 vajec
200 ml mléka Nyní v akci
180 g vepřové šunky, nakrájené Nyní v akci
50–70 g čedaru, nastrouhaného + 20 g navíc
hrst nasekaných bylin
sůl s 12 bylinkami
8 housek, malých baget nebo miniciabatt
8 listů salátu Nyní v akci

Jak na to?

1) Předehřejte troubu na 180 °C. Vyložte plech o rozměrech zhruba 20 x 30 cm pečicím papírem.

2) V míse našlehejte vidličkou vejce a mléko, pak přidejte nakrájenou šunku, čedar a bylinky a nakonec osolte.

3) Vlijte směs na plech, posypte zbytkem čedaru a pečte 30 až 35 minut dozlatova. Po upečení nechte omeletu chvíli zchladnout, a poté ji nakrájejte na čtverce.

4) Housky podélně rozřízněte, na spodní díly vložte salát, na něj čtverec omelety a přiklopte vrchním dílem housky.

Tip do kuchyně

 

Pokud by vám omeleta v housce přišla dost suchá, můžete do housky přidat ještě kolečka čerstvých rajčat, která celému pokrmu dodají šťavnatou svěžest. Máte-li chuť na něco nového, zkuste například holandskou omeletu.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj