×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Nadýchaná vaječná omeleta se sýrem
15 minut , Snídaně , Nízká náročnost , Italská , Bezmasé , Smažení ,

Nadýchaná vaječná omeleta se sýrem

Co budu potřebovat

60 g mascarpone
1 lžíce nasekané pažitky
2 vejce
2 lžíce smetany
mořská sůl a čerstvě namletý pepř
30 g másla
1 lžíce jemně nastrouhaného parmazánu + extra k podávání
1 lžíce strouhaného čedaru

Jak na to?

Máte rádi vydatnější snídaně? Pak si zkuste připravit nadýchanou vaječnou omeletu se sýrem mascarpone a parmazánem.

1) Mascarpone našlehejte s pažitkou a dejte stranou.

2) Žloutky, smetanu, sůl a pepř smíchejte v míse.

3) Bílky ušlehejte dotuha a přidejte je ke žloutkům.

4) Máslo nechte rozpustit v pánvi s nepřilnavým dnem o průměru zhruba 20 centimetrů.

5) Pak do pánve vlijte vaječnou směs a pečte 5 minut.

6) Poté ji posypejte parmazánem a čedarem.

7) Pak na sýry opatrně dejte mascarpone s pažitkou a omeletu přehněte, aby se vnitřek zabalil.

8) Pečte další 1 až 2 minuty.

9) Posypejte dalším parmazánem a ihned servírujte.

Tip do kuchyně

 

Omeletu před podáváním posypte čerstvými bylinkami, jako je petrželka, pažitka nebo bazalka.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj