×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vaječná omeleta s hříbky
20 minut , Snídaně , Střední náročnost , Česká , Bezmasé , Smažení ,

Vaječná omeleta s hříbky

Co budu potřebovat

2 lžičky sezamového oleje
1 lžíce slunečnicového oleje
1 červená chilli paprička
1 lžička strouhaného zázvoru
2 jarní cibulky
150 g hříbků
6 vajec

Jak na to?

1) Rozpalte nejprve suchou pánev, a poté přidejte sezamový i slunečnicový olej. Až se rozpálí i olej, přidejte, chilli papričku, zázvor, nasekané jarní cibulky i plátky hub a opékejte 3 minuty.

2) Vlijte lehce našlehaná osolená a opepřená vejce, minutu opékejte za stálého míchání. Pak snižte plamen na minimum a bez míchání opékejte přibližně 5 minut.

3) Přendejte do předehřáté trouby na 180°C a 3 minuty dopečte.

Tip do kuchyně

 

Místo hříbků můžete použít klidně i například celoročně dostupné žampiony. Nebo pokud máte naopak hub dostatek, nechte se inspirovat naším článkem o houbách, kde naleznete spoustu receptů i například tipů na správné skladování.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj