×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vafle s hnědým máslem a javorovým sirupem
30 minut , Střední náročnost ,

Vafle s hnědým máslem a javorovým sirupem

Co budu potřebovat

NA JAVOROVÉ MÁSLO [Máslo]
150 g másla, nasekaného Nyní v akci
80 ml javorového sirupu
NA VAFLE
200 g másla, nakrájeného Nyní v akci
260 g hladké mouky, prosáté
1 a ½ lžičky prášku do pečiva
50 g krupicového cukru
2 vejce
375 ml podmáslí
javorový sirup k podávání

Jak na to?

Připravím si hnědé máslo. Přidám javorový sirup a vařím dalších 4–5 minut, občas zamíchám, dokud směs nezhoustne. Přeliju ho do mísy a nechám 20–30 minut chladit v ledničce, až začne tuhnout. Pak ho vyšlehám do světlého krému a dám stranou. Připravím si vafle. Máslo nechám rozpustit na vyšším plamenu v pánvi a míchám ho 3–4 minuty, dokud není napěněné a zlatavé. Dám ho do malé misky a nechám chvilku stát. Pak ho přeliju do velké mísy (dám si stranou 2 a ½ lžíce), přidám mouku, prášek do pečiva, cukr, vejce a podmáslí a promíchám. Vaflovač potřu máslem, které jsem si dala stranou a peču vafle 2–3 minuty dozlatova. Podávám s našlehaným javorovým máslem a javorovým sirupem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj