×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


V troubě pečené rybí karbanátky
30 minut , Svačina , Střední náročnost , Česká , Pečení ,

V troubě pečené rybí karbanátky

Co budu potřebovat

1 cibule
500 g šmoulího rybího filé bez kosti AQ
350 ml zeleninového vývaru
500 g uvařených brambor Nyní v akci
1–2 lžíce mixu bylinek (petrželku, kopru a oregana)
olej Nyní v akci

Jak na to?

Cibuli dejte na dno širšího hrnce nebo pánve s vyšším okrajem, navrch posaďte rybí filé a zalijte vývarem. Přiveďte k varu a pak nechte na mírném ohni 6–8 minut probublávat, aby se filé uvařilo. Sejměte z ohně, rybu vyjměte a nechte zchladnout. Vývar přelijte přes sítko, abyste zachytili cibuli. Tu poté spolu s bylinkami vmíchejte k bramborám. Rybu rozeberte na kousky a opatrně je rovněž vmíchejte k bramborám. Podle chuti osolte. Poté ze směsi vytvarujte 16 menších karbanátků a dejte je na 30 minut chladit. Před pečením karbanátky potřete olejem a dejte na 10–15 minut péct do trouby vyhřáté na 170 °C.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj