×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


V medu pečená petržel s česnekovým aïoli
45 minut , Předkrm , Střední náročnost , Francouzská , Chuťovky , Pečení ,

V medu pečená petržel s česnekovým aïoli

Co budu potřebovat

80 g másla
175 g medu
1 kg petržele
1 palice česneku
sůl
pepř
300 g majonézy
2 lžičky citronové šťávy

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Máslo a med dejte do malého rendlíku a na mírném plameni zahřívejte, aby se máslo rozpustilo. Oloupané a přepůlené petržele dejte na plech, přidejte česnek, zalijte medovým máslem, dobře promíchejte a osolte a opepřete. Pečte 35–40 minut. Po upečení vymáčkněte 4 česneky a promíchejte je s majonézou a citronovou šťávou, aby vzniklo aïoli. Podávejte společně s pečenou petrželí.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj