×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Uzené na houbách
30 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Česká ,

Uzené na houbách

Co budu potřebovat

1 lžíce olivového oleje ES Nyní v akci
1 lžíce másla ES
250 g malých žampionů AQ
4 lžíce portského
2 lžíce sušených brusinek
150 ml kuřecího vývaru
trocha sójové omáčky
350 g zbylého uzeného AQ
500 g vařených či pečených brambor k podávání Nyní v akci

Jak na to?

Olej a máslo rozpalte v pánvi, přidejte překrojené houby a čtyři až pět minut je opékejte dozlatova. Přilijte portské a po chvíli vmíchejte brusinky. Zalijte horkým kuřecím vývarem a zakapejte sójovou omáčkou. Zahřívejte, aby se omáčka zredukovala a mírně zhoustla. Uzené maso nahřejte na pařáčku nebo v mikrovlnné troubě. Podávejte přelité houbovou omáčkou, nejlépe s vařenými či pečenými bramborami.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj