×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Tyrolská polévka
30 minut , Polévka , Střední náročnost , Ostatní , Vaření ,

Tyrolská polévka

Co budu potřebovat

200–250 g starších rohlíků Nyní v akci
100 ml mléka Nyní v akci
1 větší cibule
70 g špeku nebo slaniny v celku Nyní v akci
2 lžíce másla
hrst nasekané pažitky
hrst nasekané majoránky
1 vejce
50 g hladké mouky
sůl, pepř, muškátový oříšek
1,5 l hovězího vývaru

Jak na to?

1. Rohlíky nakrájejte na kostičky a v misce je pokapejte mlékem. Cibuli nasekejte najemno a špek nakrájejte na kostičky a obojí v pánvi orestujte na másle. V míse smíchejte osmaženou cibulku a špek s pažitkou, majoránkou, vejcem, moukou a kostičkami rohlíku.
2. Směs dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem a pak z ní vypracujte středně velké knedlíky a uvařte je v osolené vodě doměkka (jakmile vyplavou na povrch, jsou uvařené). Podávejte přelité horkým hovězím vývarem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj