×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Tymiánový losos s teplým celerovým salátem
30 minut , Nízká náročnost , Středomořská , Pro gurmány ,

Tymiánový losos s teplým celerovým salátem

Co budu potřebovat

2 lžíce tymiánových lístků
2 lžičky mletého černého pepře
4 stroužky česneku, rozmělněné nožem
mořská sůl
80 ml olivového oleje Nyní v akci
4 porce lososa Nyní v akci
Na teplý celerový salát:
240 ml zakysané smetany
125 ml smetany ke šlehání
2 lžíce citronové šťávy
2 lžičky dijonské hořčice
sůl, pepř
1 kg celeru, pokrájeného na tenké nudličky

Jak na to?

1. Na celerový salát smíchejte v rendlíku zakysanou smetanu, smetanu ke šlehání, citronovou šťávu a dijonskou hořčici. Podle chuti osolte, opepřete a na slabém plameni zahřívejte. Přiveďte k varu a vařte 3–4 minuty, aby byla směs krásně hladká. Pak vmíchejte nudličky celeru a chvíli prohřejte. Dejte stranou, ale udržujte teplé.
2. Tymián, pepř, česnek, sůl a olej smíchejte v misce. Směsí potřete lososa a z obou stran ho tři až pět minut grilujte. Podávejte společně s celerovým salátem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj