×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Sladká jídla , Vaření ,

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta

Co budu potřebovat

250 g polotučného tvarohu
1 vejce
240 g polohrubé mouky
½ lžičky kypřicího prášku do pečiva Nyní v akci
špetka soli
2–3 lžíce oleje
25–30 čerstvých jahod, omytých, osušených, odstopkovaných
1 polotučný tvaroh
1 vanilkový cukr (nebo podle chuti) Nyní v akci
1 lžíce mléka Nyní v akci
moučkový cukr na posypání
rozpuštěné máslo na přelití

Jak na to?

Jste tak trochu na sladké a rádi si dopřáváte sladké knedlíky? Pak vyzkoušejte náš recept na tvarohové knedlíky s jahodami.

1) Na válu vypracujte vláčné těsto z tvarohu, vajec, oleje, kypřícího prášku, mouky a soli.

2) Rozdělte ho na poloviny a z každé postupně vyválejte plát tenký 2 milimetry.

3) Nakrájejte ho na stejně velké čtverce. Na každý dejte jednu jahodu a zabalte ji do knedlíku.

4) Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu.

5) Postupně do ní dávejte knedlíky, odlepte je ode dna a po vyplavání na hladinu je vařte ještě 6–8 minut.

6) K podávání umíchejte tvaroh s cukrem a mlékem.

7) Knedlíky rozdělte na talíře, navrch dejte ochucený tvaroh, posypte cukrem a přelijte máslem.

Tip do kuchyně

 

Uvařené knedlíky vyndejte z hrnce pomocí děrované naběračky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj