×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Tvarohová bábovka
90 minut , Vysoká náročnost , Česká , Moučníky a koláče ,

Tvarohová bábovka

Co budu potřebovat

máslo na vymazání formy
200 g moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru Nyní v akci
5 vajec
150 g másla
500 g měkkého tvarohu
200 g hrubé mouky
1 sáček prášku do pečiva Nyní v akci

Jak na to?

1. Na vymazání formy si dávám záležet. Trochu másla si rozehřeji v kastrůlku a mašlovačkou jím potřu každý zákrut formy. Na dno pak nasypu velkou hrst jemně mleté strouhanky a otáčím formou po straně tak, aby se nalepila na celou plochu, včetně středového trnu. Přebytečnou strouhanku vysypu.
2. Rozehřeji troubu na 160 °C. V míse nejdřív utřu všechen cukr se žloutky a máslem. Pak přidávám tvaroh, tuhý sníh z bílků a postupně mouku smíchanou s práškem do pečiva. Umíchám do hladkého, nadýchaného těsta.
3. Těsto pomalu a rovnoměrně vliji do formy. Nepohybuji formou, ale mísou. S těstem zacházím jak s křehkým porcelánem. To proto, že kdybych s formou drcla, srazí se mi i bábovka.
4. Bábovka se peče dlouho, ale dívám se na ni jen přes okno trouby, rozhodně ji nevyndávám, abych se přesvědčila, jestli už není hotová. Po hodině ji vyndám, zkontroluji špejlí, jestli se těsto nepřilepí, formu po obvodu obalím mokrou utěrkou a téměř vychladlou ji vyklopím a pocukruji. A je to!
TIP - těsto si občas vylepšuji kousky mléčné čokolády. Nalámu ji na kousky a vtlačím do těsta ve formě pěkně kolem dokola.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj