×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Tuřínová polévka s cizrnovými krutony
30 minut , Polévka , Nízká náročnost ,

Tuřínová polévka s cizrnovými krutony

Co budu potřebovat

NA KRUTONY
400g konzerva cizrny, slité, propláchnuté a osušené Nyní v akci
2 lžičky práškového česneku
1 a ½ lžíce olivového oleje Nyní v akci
špetka soli
NA POLÉVKU
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
2 velké pórky, na kolečka bílé a světle zelené části
4 stroužky česneku, drcené
3 středně velké tuříny, oškrábané a nakrájené na kostičky
1 velký brambor, oloupaný a nakrájený na kostičky Nyní v akci
3 lžičky sušeného tymiánu
½ lžičky mleté sladké papriky
2–2,5 litru vody nebo zeleninového vývaru
sůl
pepř
tousty potřené smetanovým sýrem k podávání Nyní v akci

Jak na to?

Nejdřív připravte krutony. Předehřejte troubu na 200 °C. V míse promíchejte cizrnu s česnekem, olivovým olejem a solí. V jedné vrstvě ji rozprostřete na pečicí papír a pečte dokřupava 20–25 minut; uprostřed pečení cizrnu promíchejte.

V hrnci opečte na oleji pórek. Po 5 minutách přimíchejte na minutu česnek, přidejte tuřín, brambory, tymián a papriku. Promíchejte a zalijte vodou nebo vývarem. Vařte 25 minut. Polévku rozmixujte dohladka, podle potřeby nařeďte vývarem nebo vodou a dochuťte solí a pepřem. Podávejte s krutony a tousty.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj