×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Tuňákový koláč
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Chuťovky , Pečení ,

Tuňákový koláč

Co budu potřebovat

1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
3 cibule
4 vejce AQ
125 ml smetany na vaření AQ
sůl
pepř
250 g listového těsta AQ
1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě AQ Nyní v akci
2 hrsti rukoly

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 200 °C. Olivový olej rozpalte v pánvi s nepřilnavým povrchem, přidejte cibuli a opékejte ji dozlatova asi 6 minut. Ve větší misce našlehejte vejce se smetanou, solí a pepřem.
2. Listové těsto rozválejte a vyložte jím kulatou formu s odnímatelným dnem. Přesahující konce odřízněte a dno propíchejte vidličkou. Tuňáka nechte okapat a rozdělte ho na kousky. Spolu s opečenou cibulí a rukolou ho rozložte na těsto. Opatrně přelijte vajíčkovou směsí a pečte asi 20 minut, nebo dokud není koláč hotový. Podávejte ozdobené rukolou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj