×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Tuňákové karbanátky s kaší a hráškem
45 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká ,

Tuňákové karbanátky s kaší a hráškem

Co budu potřebovat

1,2 kg brambor Nyní v akci
sůl
300–500 ml mléka Nyní v akci
4 lžíce másla Nyní v akci
½ sáčku mraženého hrášku
8 karbanátků - základní rozpis na karbanátky:
1 kg brambor Nyní v akci
2 konzervy tuňáka Nyní v akci
2 hrsti hladkolisté petrželky
2 vejce
sůl
pepř
olej na smažení Nyní v akci

Jak na to?

Karbanátky připravte podle základního rozpisu (Brambory dejte do hrnce, zalijte vodou, osolte, přiveďte k varu a vařte 20 minut doměkka. Sceďte, přendejte do mísy a rozšťouchejte. Přidejte tuňáka, petrželku a vejce a důkladně promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete a prohněťte do kompaktní hmoty. Z ní vytvořte 20 karbanátků, které budou držet dobře pohromadě. Osmažte je ve vyšší vrstvě oleje – 2 minuty z každé strany. Tuk nechte okapat na papírové utěrce.), osm z nich použijte do tohoto receptu, zbytek nechte na přidání, na později nebo zamrazte dle tipu. Brambory oloupejte, nakrájejte na kousky a uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka. Pak je sceďte, rozšťouchejte a spolu s mlékem a máslem našlehejte do hebké kaše. Hrášek 1–2 minuty povařte ve vroucí osolené vodě. Podávejte společně – karbanátky s kaší a hráškem.
Tip - Kuličky zeleného hrášku rozzáří každý talíř. Ke karbanátkům s kaší se navíc skvěle hodí.
Tip: Po usmažení můžete karbanátky rovněž zamrazit (nebo alespoň část z nich). Karbanátky nechte zcela zchladnout, pak je proložené pečicím papírem dejte do krabičky s víkem a zamrazte. V mrazáku vydrží až tři měsíce. Při rozmrazování je nejprve nechte povolit v ledničce, pak je vyskládejte na plech a při teplotě 160 °C pečte 5 minut z každé strany.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj