×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Tukožroutská polévka
90 minut , Polévka , Střední náročnost , Česká , Chuťovky , Vaření ,

Tukožroutská polévka

Co budu potřebovat

1 plechovka loupaných rajčat (nebo 300 g čerstvých rajčat Albert Quality); rajčata
1 kg mrkve Albert Quality
1 hlávka bílého zelí
6 větších cibulí Albert Quality
sůl
zeleninový vývar
pepř
2 papriky Albert Quality Nyní v akci

Jak na to?

Nejprve si očištěte zelí. Odstraňte z něj vnější a povadlé listy. Hlávku omyjte pod vlažnou vodou a rozkrojte na osminy. Všechny zbavte středového košťálu. Očistěte si i papriku. Papriku a zelí pak nakrájejte na menší proužky. Mrkev omyjte, oškrábejte a nakrájejte na plátky. Cibuli si očistěte a nakrájejte na kolečka. Zeleninu dejte do velkého hrnce a napusťte do něj tolik vody, aby byla všechna zelenina zcela ponořená. Až se voda začne vařit, zmírněte plamen a vařte dál. V mezičase si rozmačkejte rajčata – můžete přímo v plechovce. Pokud máte čerstvá rajčata, můžete použít i je. Zbavte je slupky a nakrájejte najemno.

Zeleninový vývar a rajčata i s nálevem přilijte do hrnce a polévku ještě povařte na mírném ohni pod pokličkou přibližně dalších 20 minut. Dochuťte solí a pepřem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj