×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Trojitý dort z čokoládové pěny
120 minut a více , Dezert , Nízká náročnost , Česká , Dorty ,

Trojitý dort z čokoládové pěny

Co budu potřebovat

250 g čokoládových sušenek, např. čokoládové věnečky
1 lžíce hladké mouky
125 g másla, rozpuštěného + na vymazání formy
kakao holandského typu
Na čokoládovou náplň:
100 g tmavé čokolády, na kousky Nyní v akci
125 ml 40% smetany
Na čokoládovou pěnu:
200 g tmavé čokolády Nyní v akci
1 lžička vanilkového extraktu
600 ml 40% smetany

Jak na to?

1. Dortovou formu o průměru 22 cm lehce vymažte máslem a její dno vyložte pečicím papírem. Čokoládové věnečky rozdrťte rukama do mísy a smíchejte je s moukou, pak přilijte máslo a vše dobře promíchejte. Vlhkou směs natlačte na dno připravené formy a dejte aspoň
na půl hodiny do ledničky.
2. Pusťte se do čokoládové náplně. Čokoládu nalámejte do menšího rendlíku, zalijte smetanou
a na středním plameni zahřívejte. Za stálého míchání nechte čokoládu zcela rozpustit a poté ji nalijte na sušenkový základ ve formě. Dejte na půl hodiny do lednice.
3. Na čokoládovou pěnu nalámejte čokoládu do rendlíku, přidejte vanilkový extrakt a polovinu smetany a na středním plameni zahřívejte. Za stálého míchání nechte čokoládu dohladka rozpustit. Sejměte z ohně a zhruba čtvrt hodiny nechte zchladnout. Zbylou smetanu ušlehejte dotuha a pak k ní postupně přilévejte tekutou čokoládu. Směs pak nalijte na základ dezertu ve formě. Dejte přes noc do ledničky. Před podáváním posypte dort kakaem holandského typu.
TIP - Pokud poslední vrstva přes noc úplně neztuhne, můžete dát dort hodinu před podáváním do mrazáku.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj