×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Trhané vepřové s uzenou omáčkou a bramborovou kaší
120 minut a více , Vysoká náročnost ,

Trhané vepřové s uzenou omáčkou a bramborovou kaší

Co budu potřebovat

1 kg vepřové plece
½ lžíce soli
½ lžíce pepře
4 stroužky česneku, prolisované
1 lžíce rostlinného nebo olivového oleje Nyní v akci
Na barbecue omáčku
250 ml bourbonu
115 g cibule, nakrájené nadrobno
70 g hnědého cukru Nyní v akci
350 ml rajčatové šťávy Nyní v akci
2 lžíce rajčatového protlaku Nyní v akci
2 lžíce balzamikového octa
30 ml worcesterské omáčky
½ lžičky uzené papriky Nyní v akci
Na bramborovou kaši
1 kg brambor, oloupaných a nakrájených Nyní v akci
na kostky
100 g másla, nakrájeného na kousky
200 ml 12% smetany Nyní v akci

Jak na to?

Rozehřejte troubu na 170°C. Plec nakrájejte na 5cm kostky. Osolte, opepřete a vetřete česnek. Ve větším kastrolu, přiveďte k varu bourbon s cibulí, vařte 5–10 minut, až se většina bourbonu odpaří a zbydou asi dvě lžíce tekutiny. Do kastrolu přidejte 120 ml vody a všechny ostatní přísady na omáčku, důkladně promíchejte, přiveďte znovu k varu a pár minut vařte. Do pekáčku naskládejte maso, přelijte ho připravenou omáčkou, důkladně promíchejte, zakryjte alobalem a dejte na 2 hodiny péct. Pak maso odkryjte a pečte ještě 30–45 minut, až je maso tak měkké, že jde snadno rozdělit na vlákna.
Brambory oloupejte, uvařte, doplňte máslem a smetanou a připravte z nich kaši. Maso vyndejte do velké mísy a za pomoci dvou vidliček natrhejte na vlákna, přelijte omáčkou a podávejte s bramborovou kaší.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj