×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Třešňový koláč s mandlemi
90 minut , Dezert , Střední náročnost , Sladká jídla ,

Třešňový koláč s mandlemi

Co budu potřebovat

NA TĚSTO
630 g hladké mouky
větší špetka soli
180 g másla, nakrájeného na kousky Nyní v akci
280 g rostlinného tuku, nakrájeného na kousky Nyní v akci
240 ml ledové vody Nyní v akci
NA NÁPLŇ
1,5 kg třešní, vypeckovaných a rozpůlených
80 g malin nebo jahod nakrájených na plátky
300 g krupicového cukru
60 g škrobu
30 ml citronové šťávy Nyní v akci
2 lžičky vanilkového extraktu
30 g másla, chladného, nakrájeného na malé kostky Nyní v akci
1 vejce, prošlehané s 30 ml mléka
hrst mandlových plátků Nyní v akci

Jak na to?

Ve velké míse zpracujte mouku, sůl, máslo a tuk do struktury připomínající drobenku. Postupně přidávejte ledovou vodu a spojte v hladké těsto. Rozdělte ho na dvě části, zabalte do fólie a nechte alespoň 2 hodiny odpočívat v lednici.
V míse smíchejte třešně, maliny, cukr, škrob, citronovou šťávu a vanilkový extrakt a odložte stranou. Troubu předehřejte na 200 °C a připravte si plech – vymažte ho tukem a vyložte pečicím papírem. Z poloviny těsta vyválejte plát o něco větší než je plech, přesuňte ho na plech a prsty upravte okraje. Lžící nandejte náplň a rozdělte na ni kousíčky másla. Druhou část těsta vyválejte, nakrájejte rádýlkem na proužky a vytvořte z nich na povrchu koláče mřížku. Potřete ji rozšlehaným vejcem a posypte mandlovými lupínky. Koláč zakryjte alobalem a dejte do trouby. Po 20 minutách snižte teplotu na 190 °C, odstraňte alobal a pečte ještě 30–35 minut.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 27,90 cena před slevou: 45,90
    sleva: −39 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj