×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Třešňová marmeláda s levandulí
30 minut , Snídaně , Střední náročnost , Česká , Zavařeniny , Vaření ,

Třešňová marmeláda s levandulí

Co budu potřebovat

1 kg třešní
1 gelfix 3:1
350 g krupicového cukru
1 tabulka hořké čokolády
1 lžička kyseliny citronové
pár snítek levandule

Jak na to?

1) Třešně omyjte, nechte okapat v cedníku, a pak je vypeckujte. Dále je rozmixujte v robotu a přendejte do širšího hrnce.

2) Gelfix smíchejte se dvěma lžícemi cukru a vmíchejte do třešní.

3) Poté přiveďte třešně k varu a zhruba minutku povařte. Následně přisypte zbývající cukr, nalámanou nebo nastrouhanou čokoládu a kyselinu a vařte dalších 10 minut.

4) Do každé zavařovací sklenice dejte pár snítek čerstvé nebo sušené levandule, přelijte horkou zavařeninou, co nejpevněji uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte 5 minut stát.

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte i další zavařeniny, jako je například broskvový džem s rebarborou nebo jeden z nejoblíbenějších jahodový džem s vanilkou.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj