×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Třešňové šneky
60 minut , Střední náročnost ,

Třešňové šneky

Co budu potřebovat

Na těsto
3 lžíce sušeného droždí Nyní v akci
50 ml rostlinného oleje
90 g cukru Nyní v akci
2 vejce pokojové teploty
700 g mouky Nyní v akci
½ lžíce soli
Na náplň
2 plechovky hotové sladké
třešňové náplně (450 g)
nebo 450 g domácího
džemu podle receptu Nyní v akci
z předchozí strany
Na polevu
500 g moučkového cukru
120 ml smetany Nyní v akci
1 lžička vanilkového
extraktu
30 g másla (nemusí být)

Jak na to?

Plech vyložte pečicím papírem. V míse smíchejte 400 ml vlažné vody, droždí, olej a cukr. Nechte 10 minut vzejít. Přidejte vejce, mouku a sůl a zpracujte těsto, pokud je potřeba, přidávejte po troškách mouku. Těsto by mělo být hladké a pružné. Vyválejte obdélník, 65 × 45 cm. Na něj rozetřete třešňovou náplň, na jedné dlouhé straně nechte 3 cm volné. Těsto srolujte a nakrájejte na 2 centimetry tlusté šneky. Položte je na připravené plechy, přikryjte utěrkou a nechte 20 minut kynout. Předehřejte troubu na 200 °C. Pečte dozlatova 12–20 minut. Smíchejte suroviny na polevu a vyšlehejte dohladka. Jakmile šneky vyndáte z trouby, přelijte je rovnoměrně polevou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj